Petua ni Izan dapat dekat majalah Mingguan Wanita. Sangat berguna untuk menyedapkan dan menyempurnakan masakan.
Kentang cepat empuk
gambar dari pakcik google Jika masukkan kentang lebih awal dalam masakan, ia akan mengambil masa yang lama untuk empuk hingga menyebabkan kuah menjadi lebih pekat. Untuk mengelakkan masalah tersebut, rebus ubi kentang terlebih dahulu dalam periuk yang berasingan. Tunggu sehingga empuk, tos dan kemudian masukkan kentang di akhir masakan.
gambar dari pakcik google
Tumis bahan sehingga wangi, masukkan air secukupnya. Biarkan air mendidih dan setelah menggelegak. Tunggu hingga masak dan hasilnya pasti memuaskan.
4 comments:
hi there.. best la petua2 u share in ur blog.. i dah jd follower.. if sudi, check out my blog and follow :
http://sheilakamal.blogspot.com/
TQ :)
hai, salam perkenalan...^__^ sharing is caring..nti i follow blog u okay..!
Menarik gambar sup tu.
tq man, tu ehsan dari google...hehehe...
Post a Comment