Thursday, April 28, 2011

Makan Siput Sedut Kena Control Ayu/macho ker?

 kredit to pak encik google

Cerita ni berlaku semasa lunch tadi...
Seperti biasa bila time makan tiba Izan ngan member pergi makan dekat food court. Kadang-kadang ada jugak makan cendol dan laksa dekat bawah pokok, kadang-kadang nasi kandar kedai mamak...(berapa banyak kadang-kadang ni....) 

Masa kat food court, Izan pegi order makanan dan member ni chup tempat duduk. Nasib tak baik...tempat duduk semua penuh. Kecuali ada meja yang penghuninya mamat yang tengah makan nasi berlaukkan siput sedut. Tetiba member Izan pergi duduk depan mamat nih...kesian dia tersipu-sipu malu sambil menyedut siput sedut...kelakar weii...dengan muka merah padam...mungkin sebab cuaca panas barangkali...hahaha... Dahla mamat tu kena tegur dengan makcik air...oooh, patutlah makan sorang tadi...rupanya ada gepren... Adehlaa makcik ni...sabor jelah...

Bila mamat nih dah abis makan dan basuh tangan (padahal aku tengok separuh mangkuk lagi tak habis siputnya). Izan bisik dekat member. Weh, naper kau pilih tempat nih...kesian dia control macho nak isap siput sedut tuh....hehehe... Manalah aku tahu makan siput kena control...hahaha...(member Izan ni chinese) Izan tepuk dahi jer bila dia jawab macam tu...hadoii..!

P/s: Izan takkan makan siput sedut kat kedai makan...maluuuu...sebab berbunyi bila menyedutnya...

25 comments:

mizzkechique said...

MK xmakan segala jenis siput... hukhuk...

Farhana Jaafar said...

dulu ma hana ada cerita, ada org kmpong dia ni baru kawen.. org dlu2 kawen kn ade yg xkenal psangn diorang pon.. so mlu2 la.. diorang ada makn siput sedut ni.. tgh sedut2.. si bini terbuang angin.. malu pnya pasai.. esok pompuan tu bunuh diri.. huhu~ :)

Miss Tira said...

Hahaha, yelah. Bunyi sluurp sluurp maybe dia takut menganggu selera Cik Izan dengan kawan tu. Tu yang dia cover-cover tu. Tak pun Cik Izan ni lawa sangat jadi bertambahlah malunya. Haha.

Cik Ezy said...

kalo mkn kat umh xde kontrol2 dh..
sedut je selagi mmpu..
hahakk
cian kat mamat tu..
keh3

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

mizzkechique:rugi lorr tak mkn...ahkak cuma tak mkn depan org ramai jer...segan...^__^

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

Farhana Jaafar: hoh! sampai bunuh diri..dahsyat...

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

Miss Tira: mmg tak dpt dinafikan i ni lawa bebenar...:p

akak lawa sikit dr dik tira, dik tira lawa byk dr akhak izan...^__^

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

Cik Ezy: kat rumah xyah ceta lah...kalau boleh dgn periuk2 sekali nak telan...:p

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

alamak siput sedut?..saya suker..sayer sukerr...

Miss b said...

kesian mamat tuh. bahahah

act dlu time belajar salu pegi kedai pakcik tu jual siput sedut.

pastu harus lah plih tempat yg terpencil supaya senang nak sedut.

hehhh :D

sweet stalker said...

dah lama taien tak amakn siput sedut..bertahun rasenye.. huuu

cik gurlzanne said...

perrrggghhh . sipot sedot masak lemak . seda[ tuh .

aswani said...

ahahaha..tu la bijak sgt mkn siput sedut sorg2..kan dah malu..kesimpulannye kalo nk mkn siput sedut kne tapau bwk balik umah..jgn berani mkn kt kedai..uhuhuu

~aku dan die~ said...

hahah..adoi..ni kes gawat ni..sian laki tuh..mesti dia lapar..haha..x yh control macho pon xpe..belash je mkn..bukn kenl pon :P

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

MYA EL QAYREENA AZRYAN: yer, sama...sama...sep!

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

Miss b: semestinya tempat tersorok dan mesti ada gang..tapi tak try lg lah..

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

sweet stalker: mcm mn boleh sampai bertahun tak mkn siput...awak duk mn dik?

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

cik gurlzanne: pergghh...mmg sedap..meleleh wa ckp lu...heheh..

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

aswani: mmg bijak sungguh...malu kot...muda lg orgnya...bajet ada gadis tergoda ler tu...hahaha...

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

~aku dan die~ : kalo ada member mgkin kurang malu kot...tu sbb sorang2..blk tu mesti dia ceta ngan member dia...hahaha...

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

alamak smalam baru masak hehe..nsb baik kt umah hehe soo sroottt srooottt ahahaha

x malu sbb hnya ada anak2 je hehe ;p

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥: rajin nyer cik kak nih...

seksi tau bila mkn siput nih...^__^

Qaseh dalia adelia said...

HAHA TAK PERNAH LAGI MAKAN SIPUT KAT KEDAI ..SBB QASEH NI KAN GELOJOH SIKIT NNT KAN SEDUT SIPUT TU KATA NAK NGORAT DIORANG PULAK ..KAHX KELAKAR .. TAPI SUKA SGT SIPUT NI ..! DULU2 PERNAH CARI KAT SAWAH BESSSSS

nelly said...

kecik2 dulu melahap gak makanan ni .hahaha

QasehnyaRania said...

dulu tak reti makan myb sebab geli..
tp sejak dh nikah,tambah pula suami suka sangat kene blaja mkn juga..ckp skadar menerai dua tiga je =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...