Tuesday, April 05, 2011

Durian Oh Durian...

Ini cerita pasal buah durian, bukan hantu durian macam cerita upin ipin tu...hehehe....
Musim durian tiba lagi. Sekarang bersepah orang duk jual durian tepi jalan. Bagi sesiapa penggemar raja buah ni sekarang ni lah masanya pulun durian setiap hari tiap masa. Sampaikan ada yang demam gara-gara makan durian...dan jangan pula sampai tercekik biji durian... itu dah kes bahaya...ke hospital lah jawabnya...

Aku dan famili baru sekali merasa durian musim ni. Baru sekali pun nak kecoh ker...? Diamlah! Itupun kebetulan ada lori durian parking kat depan rumah. Nasib baik bukan lori durian terbalik..hahaha... Kami beli 3 biji jer...yer! ingat 3 bakul ker?...sebab dah alang-alang lori durian parking depan rumah kan...Perlu ker beli banyak-banyak? Uhhh...kami berdua jer yang nak makan, plus budak cinonet Adelia itu. Lainlah kalau kamu, kamu, dan kamu datang join makan dengan kami.

Aku simpan sebiji untuk buat serawa durian. Ni haa makan dengan pulut...
dan juga dengan homemade roti benggali...
juga untuk mertua...makan apa pun mesti ingat...

Dalam duk sibuk makan durian tu apa kata kita layan cerpen "Encik Apple vs Miss Durian" dulu
karya Wazrul Shah <----klik link ini untuk baca. Aku suka sangat baca cerpen-cerpen dia....okey baca sekarang...! semangat durian nih...hehehe....



p/s: Ayat yang paling tak boleh blah bagi aku dalam cerpen tu adalah "jalan berlenggang-lenggok macam sotong paul" dan "biar mulut longkang, jangan berlari macam kongkang"...kelakar giler ayat tu bagi aku...harharhar...

3 comments:

~IZAN~ said...

aku sangat suka baca cerpen ni...^_^

GemukCantik said...

baru lg ke blogging? sama lah, i baru 3 bulan so i follow u balik (: btw pic cerpen tuh kalau boleh resize kecik sikit mesti lg cantik blog u ni. dulu i pneha kena tegur juga, hehe

✿❤ IzanCraft ❤✿ said...

yer baru belajar2...thanks yer...juga sbb tegur i.. i pun rasa mcm pic tu bsr..hehehe...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...