Thursday, April 14, 2011

Roti Mata Kerbau...Lazat..!!!

Idea untuk anak-anak yang susah nau nak makan... kalau dah nampak sedap macam ni mak dan bapak budak pun berebut nih! haish..apa lagi tengok cara buat dia nun di bawah sana...

By Islamic E-book

 Pertama sekali buat lubang di tengah roti macam ni...


Sapukan dengan butter dan mayonis...

Pecahkan telur dan masukkan di tengah-tengah roti...

Bakar sehingga garing...kalau tak nak hangus macam ni bakar sekejap jer...hehehe
Taburkan lada sulah dan daun sup


Sedia untuk di makan...sila...sila jangan malu-malu  

23 comments:

Miss Tira said...

Wah bestnya. Nampak sangat sedap belum rasa lagi. Tapi memang sedap ni. Buat sarapan huu nikmatnya. Terima kasih atas resepi yang simple ni. Tak pernah terfikir pun idea sekreatif macam ni :)

✿❤ IzanCraft ❤✿ said...

Miss Tira: nanti try yeh...senang jer tuh...rasa sama jer macam roti telur benjo tuh tapi rupa jer beza...nampak lebih yummy...^__^

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

wahhh kreatip nih..
leh cuba esok hihi..

thanxx ya ;)

✿❤ IzanCraft ❤✿ said...

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥: nanti mesti darwisy n danish suka...
anak izan pun ada nama danish..^__^

izatieunos said...

wah menarik. nmpk kretip sesgt. cmne nk wat lubang tu ek? ni nk bkr dlm oven ke? otak sempit. xbole nk pk. hehe.

izatieunos said...

ooooo...tau da afta di tilik2. upenye roti tu double ek. mekasih tuan blog share benda ni.

mamazieza said...

sedap kan.. heheh.. mama suka roti ni.. lagi2 time bulan puasa kalau buat.. siap .. satu bungkus roti habis.. hahahaha

✿❤ IzanCraft ❤✿ said...

izatieunos: siap tilik2 tuh..jgn tembus pc tu dah yer dik...hehehe...bakar dlm oven, api selo jer tau...nanti hangus pulak...buat mcm roti bakar tu..^__^

jelly merah said...

sedapnya nampak...nak tanya bakar dalam ape ni...ke bakar mcm roti biasa tu?

nelly said...

lapar tetiba ! !

hehe .folo here ^^

✿❤ IzanCraft ❤✿ said...

mamazieza: owh, mama pun tau buat roti ni ker...bagus2..nti mama buat pesen lain plk k...boleh saya belajar...mama ni terror masak...saya suka intai2 blog mama...^__^

✿❤ IzanCraft ❤✿ said...

jelly merah: bakar dlm oven yangg...tp, takmo api bsr2 takot telur xmsk, roti dah hangus..nti try k...^__^

✿❤ IzanCraft ❤✿ said...

nelly: thanks nelly, sng jer buat dia...nti try k...^__^

norlie said...

usahkan bebudak akak pun teringin ni...

✿❤ IzanCraft ❤✿ said...

norlie: nti try tau kak...^__^

marwan said...

nampak lazat dan menyelerakan. nanti buat eh...

✿❤ IzanCraft ❤✿ said...

marwan: mmg sedap sgt2...kita mmg selalu pun buat...:P

Nuridah said...

Salam Jumaat,

dik cutenya roti ni...sedap buat sarapan pagi...pekena ngan nescafe segelas pasti segar

bee2312 said...

wah sedapnya nampak...

✿❤Cik Izan❤✿ said...

Nuridah: hmmm...mmg sedap...dan juga sebagai tarikan utk budak2 yang ssh makan...^__^

✿❤Cik Izan❤✿ said...

bee2312: trylah buat...senang jer nih..^__^

Puteri Ummi Atilia said...

kreatif nye... terliur dibuat nye.. even simple tak penah terpikir nak buat camtu... :)

Puteri Ummi Atilia said...

cik izan, semalam saya buat roti nie.. hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...