Saturday, April 23, 2011

Anda semua Suka Tak Buat Kerja-kerja Ni...???

Hari ni hari yang membosankan sebab Mr Daddy kena kerja…hukhukhuk… Anak-anak…apa lagi tengok tv jelah kerja korang hari ni… Untuk elakkan boring melampau Izan nak buat kerja-kerja pembersihan, penyucian, pencleaneran…  Buat list sendiri, selagi kerja tak settle tak boleh rehat haaaa…..!!



1. Siapkan breakfast untuk  anak-anak dan Mr Daddy…buat teh tarik, honey stars, koko crunch jer…senangggg…. :p diorang sukaa… untuk aku, buat cakoi makan dengan Karamel dan sambal sardine.

2. Sinki kena pastikan kosong sentiasa.

3. Kemas katil, tukar cadar dan sarung bantal.

4. Lap-lap dapur gas, dan cooker hood, tonyoh-tonyoh mana yang berkeladak…spray-spray sikit....almaklumlah sebelum ni sempat lap-lap manja jer… :p …masa tak kerja dulu lps masak terus lap…sekarang kesian dapur gas ku…

5. Kemas fridge…buang mana-mana yang tidak perlu…lap lagi.

6. Kitchen cabinet pun kena lap.

7. Lipat kain baju….betimbun koo… sikit lagi nak jadi bukit…hahaha….punyalah pemalas… nasib baik semua baju bersih. Kerja-kerja basuh, jemur dan angkat kain dilakukan oleh Mr Daddy… Izan jarang buat…kekok bila dia kena outstation lama-lama sikit… Tq Mr Daddy, I love u so muchhh…^__^

8. Sapu lantai, vacuum dan mop belum buat lagi…mungkin kalau rajin lap tingkap sekali.

9. Next…. mungkin masak kot... sekarang nak on9 kejap...(kejap kerrrr.....?) hahahah...

Apesal bila buat list sikit sangat... masa buat rasa lamanyaaaaa.....Hurmmmm....

6 comments:

Miss Tira said...

Huuu banyaknya kerja. Tak sempat menyempat ni. @_@

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

betul2 malam nak lipat baju ahahaha..
basuh rajin!
jom mengemas..dh stop2 online tu huhu ;p

✿❤Cik Izan❤✿ said...

Miss Tira: jom operasi kemas rumah....^__^

✿❤Cik Izan❤✿ said...

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥: yelah...malasnya Ya Rabbi... kat rumah ni byk baju gantung kat hanger jer...senangggg...baju budak2 yg kena lipat...

mamaDiana said...

aik..cm lebihkurang sama je kita ni..hahaha..kat mana chemitry nya tu Izan..no.7 ..yes right..mee too.

✿❤Cik Izan❤✿ said...

mamaDiana: ingat saya sorang yg mls buat kerja2 tu...alangkah indahnya dunia kalau ada mesin lipat baju...:p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...