Saturday, April 16, 2011

Tragedi Beli Durian Jatuh Longkang

Selamat malam semua... Dah makan? Malam ni Izan sedikit malas. Hanya masak lempeng pancakes jer. Kemalasan melanda diriku ini kerana petang tadi dah melantak makan durian. Berplastik jugaklah kitorang beli....hehehe... sessi balas dendam. Jeles dengar cerita Pinky Momma asyik makan durian jer...geram tau! :p

Bermula cerita petang tadi, boring duk rumah. Izan cakap dengan Mr Daddy, Jomla kita keluar. Beli durian ker... Apa lagi, orang tu memang tak puas makan durian hari tu dia on jer lah. Sampai kat gerai durian, Izan tukang pilih. Mr Daddy bawak anak pusing tempat tuh. Pilih punya pilih punya pilih...(berapa kali pilih daa...huh!) Hehehe...nak yang terbaik kan... Ok, sambung cerita! Sekali bunyi budak kecik melalak daa... Izan apa lagi, terkejutlah.

Tengok-tengok Mr Daddy dah dalam longkang. Eh, apa dia buat tu. Ya Allah anak aku ker? Rupa-rupanya anak orang yang jual durian tu jatuh longkang. Mr Daddy tolong selamatkan. Puhhh...lega! ingat anak aku tadi. Kesian budak tuh rasanya sebaya anak Izan yang umur 3 tahun tu. Mesti Sakit sebab dia melalak tak berenti. Bapaknya sibuk jual durian, yang maknya pulak sibuk layan borak sampaikan anak jatuh longkang tak sedar. 

Tapi, selepas tu nak tergelak pun ada sebab habis kasut Mr Daddy kena air longkang. Jahat Izan ni kan...bukannya nak simpati. Ok, ok Izan simpati sangat-sangat. Kesian Muchukku sayang. Nasib baik ada paip air kat situ. Kalau tak habislah bau longkang kereta kesayanganku itu.... Itu jelah cerita jatuh longkang...bila sampai rumah lupa terus sebab dah mengadap durian...

Izan nak kena sambung masak pancakes lagi nih sebab PIL nak makan. Tadi berenti kejap pasal nak buat entry nilah. Okay, daaaaa....

23 comments:

Cik Ezy said...

syok sgt jual duyan..
ank smpai jtoh longkang.,
hehekk

Kak Sam said...

Assalamualaikum..
salam kenal. Ermm bestnya dapat makan durian. Bagus le mr daddy sungguh baik hati.
Psttt toke durian tu tak bagi durian free ke sbb selamatkan anak dia.

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

ahahahaha doyan sgt sedap kan..
td ku beli lg selonggok..alahaiii..

tulun la daku izan..cmner nak stop makan ni doyan ni..grrrr...

haipp niat murni mr daddy kamu di gelakkan pula..ahahaha notty tau ;)

✿❤Cik Izan❤✿ said...

Cik Ezy: a ah..hehehe...lgpun masa tu org tgh ramai...melayan jerlah tokey tuh...^__^

hs said...

sedapnye durian :D

✿❤Cik Izan❤✿ said...

Kak Sam: hmmm...mmg puaslah buat hari ni mkn duria..esok lusa xtaulah...mr daddy tlg tu psl mmg dah dpn mata dia...kalau org lain pun mesti buat benda sama...dia ada bg lbh tapi sebiji jelah...oklah tu drp tak bg lgsg...^__^

✿❤Cik Izan❤✿ said...

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥: ler...beli lg ker...mmg hantu durian betullah....makanlah selagi terdaya wahai cik pinky...kalau dah tak lalu mkn nanti sogoklah pizza ker, lasagna ker, tempoyak ker budu ker...kalau xnak, xnak jugak...
bukan niat nak gelak sebenarnya tapi dah kelakar...hahaha...terpaksa aku redha...

umUMRA said...

uwaaaa..taun ni durian ta msok mulut ag..hukhuk..bila nk mkn nih..tkot t abes musim...

✿❤Cik Izan❤✿ said...

umUMRA: duk mana? mcm jauh jer bunyi nyer...rugi tau tak mkn durian lagi...skrg durian tgh byk..murah lak tuh...

Izyan Masri said...

KEHKEH.AGAKNYA ANAK ORANG TU SAJA NAK MAIN DALM LONGKANG KOTT XD

✿❤Cik Izan❤✿ said...

Izyan Masri: budak bsr tu apa diorang tahu...melalak xhengat masa tu...

~miss ain~ said...

eee,ain suka bau durian je..lau mkn xbpe sgt..tp cian la dak yg jth tu..so pd parents lau kuar jgn pk dri kte jek..hehehe

kAmi dAn mEreKa said...

dlm longkang tu ade durian kot.tu yg dia p terjun. keh keh =)

vanilla_cokelat said...

waa~ sedap nyer durian..nanti tolong belikan kt saya same..

✿❤Cik Izan❤✿ said...

~miss ain~: rugi tau ain tak suka durian...durian buah plg shedapp tau...^__^ ..dan kpd parents, dgr ckp ain tuh...

✿❤Cik Izan❤✿ said...

kAmi dAn mEreKa: budak tu saja nak test power tuh...kehkehkeh...

✿❤Cik Izan❤✿ said...

vanilla_cokelat: kalau nak mkn durian belilah sendiri...:p

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

izan: ahahaha lasagna sedap ;p

✿❤Cik Izan❤✿ said...

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥: lasagna sedap tapi ttp xleh mkn byk...nanti muak, muntah jgk...hehehe...

~miss ain~ said...

hurm,tu la tgk org mkn sdp je..tp lau mkn tempoyak sdpnye cik izan...huish...hehe

✿❤Cik Izan❤✿ said...

~miss ain~ : owh..ain lg suka mkn tempoyak ker...xper, durian tu bg izan..hehehe...

nelly said...

i like durian !!

Miss Tira said...

Tu laa dia. Sebagai ibu bapa tak boleh leka sesaat tentang anak-anak. Sangat berbahaya.

P/s: Sorry lambat komen sebab sibuk sedikit.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...