Sunday, April 24, 2011

Pinky Momma...Daku Memang Pelik Sikit...

klik sini untuk join segmen Pinky Momma...bestt wooo...

Kepelikan yang daku alami ini tak ku ingat bila ianya bermula. Kalau boleh tak nak ingat benda-benda macam ni sebab ianya tak best punnn....

Izan sangat alergik dengan bilik mandi dan toilet kotor. Sangat geli okey... Sanggup tahan kencing semata-mata tak nak bau dan tengok benda kotor. Mesti teringat dan akan terbawa-bawa sampai bermimpi. Mimpi yang sangat menjijikkan. Bukan nak berlagak, sombong atau apa. Tak suka sangatt. Tak suka mimpi begitu. Kalau mimpi pergi tempat best-best takpe jugak. Hurmmm...

Kepelikan ini telah turun kepada anak Izan yang 1st (Ahmad Danish). Dia cukup tak suka toilet kotor. Kalau pergi bercuti ke apa dia akan komen bathroom dulu. Pernah kitorang tinggal dekat chalet yang agak murah, dia boleh komplen cakap bilik mandi nenek dia lagi lawa. Memang demand tinggilah budak tuh... favourite place dia hotel tau.. jangan memain... tempat tidur dan bilik air yang cantik menjadi keutamaan. 

ni lah budak berlagak tuh... :p
macam dunia dia yang empunya...hehehe...

Tak tahu sampai bila penyakit ni akan hilang. Izan harap sangat mimpi tersebut takkan muncul lagi....amat tak sukaaaaa.....

P/s: Goodbye mimpi buruk...selamat datang mimpi-mimpi indah...

18 comments:

Fiya Ahmad said...

betol tu.. ish.. tak suka kalau toilet kotor.. tapi kalau dah takde pilihan terpaksa la.. hehe

andriyani said...

comelnye danish :) hensem. hehe

Miss Tira said...

Betul tu. Bilik air perlu bersih baru laa best nak menggunakannya. Ni dengan bau hancinglah. Tira pun geli juga nak guna bilik air kalau macam tu. Ewww.

Idah said...

macam tu kemungkinan si danish ni besar2 nanti seorang yg pembersih..tak mungkin ia akan cari calon isteri yang pengotor pulak..hehe..

Idah said...

macam tu kemungkinan si danish ni besar2 nanti seorang yg pembersih..tak mungkin ia akan cari calon isteri yang pengotor pulak..hehe..

✿❤Cik Izan❤✿ said...

Fiya Ahmad: bg izan kalau toilet kotor terus tak jd nak membuang...

✿❤Cik Izan❤✿ said...

andriyani: sekarang dah besar...^__^

✿❤Cik Izan❤✿ said...

Miss Tira : kalau akak ni setakat geli tu takpe lg...akak tak suka mimpi yg bukan2...huhuhu...

✿❤Cik Izan❤✿ said...

Idah: harap2 pun begitu...jgn pula harapkan nak bersih tapi diri pemalas...jauhkan dr semua tu...^__^

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

cik puan pembersih ahahaha..ini utk kamu ;)

http://eppyphamdiary.blogspot.com/2011/05/tolong-jgn-bagi-aku-mimpi-nipheww.html

Nur Hawa Mohd Zin said...

nak kenal tuan rumah...tgk je toilet ngan dapur :)

singgah dr blog pinky momma

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ : thanks sudi review utk daku...^__^

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

Nur Hawa Mohd Zin: thanks yer...lain kali dtg lagi...^^

Azzah said...

saya pun sama.sanggup tahan kencing.balik rumah baru lepas hajat tapi takdelah sampai mimpi..cuma time makan teringat jugak

mama comel said...

hehehe..saya pun tak suka toliet kotor. sanggup tahan nak buang air kalau toilet kotor. tapi takdela sampai termimpi macam akak.hehehe.

mama comel said...

hehehe..saya pun tak suka toliet kotor. sanggup tahan nak buang air kalau toilet kotor. tapi takdela sampai termimpi macam akak.hehehe.

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

Azzah: semua org tak suka kotor kan...sanggup ngan tak sanggup jer... izan benci betul kalo dpt mimpi tu... tak sangguppp....

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

mama comel: mimmpi toilet kotor sgtlah tak syok....eee geli jer kan... nak mimpi yg best jer...mimpi dpt mkn sedap2 ker ok gak...^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...