Friday, May 06, 2011

Suka Duka

Hari ni Izan masuk ofis lambat. Dah bangun lambat... mandi kerbau jelah hari ni. Kami mandi lagi cepat dari kerbau kot...hahaha...
 ehsan google

Paling penting sembur perfume banyak-banyak... wangi lerr. Sampai dekat taska, Adelia pulak muntah. Huuuuu...abis baju kerja Mummy... Dah bau ashemm dahh... dahla kereta baru basuh semalam... Adikkkk nak kena niii... 

Adelia suka ajuk Izan cakap macam tu tau... bayangkan bila budak kecik umur 2 tahun lebih cakap macam tu... gerammm...sangat comel! Dia suka jugak cakap, "eee...tak malluu..." comelnyaa...
Bahaya tau bila tukar baju depan dia...atau pantang nampak kain terselak sikit, ayat tu mesti keluar...hehehe...

Izan sempat makan kuih jer pagi ni. Tak sempat nak buat air, makan nasi lemak, mi goreng atau mihun goreng pun... Banyak kerja hari niii.. Sekarang perut bernyanyi penuh syahdu minta di isi.... Sabar jelah. Pukul 1 nanti baru dating dengan encik nasi...

P/s: tak selesa dangan baju bau ashemm..dah sabun banyak-banyak still bau lagi...hukhukhuk...

14 comments:

~izan~ said...

salam kenal,

baca entry ni mcm baca entry sendiri plak sebab nama sama hehe...

bau ashem tp tetap maintain cun kan heehe

syazana razak said...

hehe..xpe2 k.izan bukan slalu nak bau ashemm kan..hehe

Miss Tira said...

Huhu, masalah baju lepas basuh masih berbau tu memang susah nak buat. Tira selalu guna Downy untuk bilas pakaian tu supaya ia meninggalkan bau yang harum lepas basuh nanti.

Cik Ezy said...

ala..
cian kat akk..
hehekk..

~~Ticer Wann~~ said...

haha sabar je la kak...tu perfume semulajadi tuh :)

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

~izan~: hai...salam kenal..^__^

a ah kan nama sama...tp, awak izan yg gojes...comel...

hilang cunn bila bau ashemm...huhuhu...

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

syazana razak: yerlahh...kesabaran jelah...

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

Miss Tira: akak pun guna downy..yg kaler merah tu... tp, ni bukan masalah baju yg basuh biasa2 tu...ni masalah baju kena muntah...mana sempat nak tukar baju dah...dekat ofis dah pun...huhuhu...

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

Cik Ezy: sian kan..uhuhukhuk...

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

~~Ticer Wann~~: skrg tak sabar nak blk jer...hehehe...perfume ni xde jual di pasaran...

CikHaniBhulat said...

ee...mandi kerbau..mucuk =)

comel la Adelia...

skrg kul 2 dah, mesti dah habes dating dgn en.nasik kan =)

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

CikHaniBhulat: mucuk pun shedapp..hehehe...

kejap lagi nak dating lg...dh petang ni...^^

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

ahahahahaha abg long pun sama weiii..
so moral of da story..pasni tak leh terlalu open kahkahkah..

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥: budak2 kan..xleh salah langkah sikit...huhuhu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...