Friday, May 20, 2011

Kes Simbah Asid

Erkkk...Alhamdulillah... kenyang makan nasi berlaukkan kerabu mangga dan ikan goreng... Segar sekejap mata ni selepas menunaikan solat zohor. Sekejap lagi tak taulah kalau mata ni terkatup. Sebabnya ekon yang sejuk ini sedang membuai-buai diriku seperti di alam fantasia... hehehe... 

Macam takde idea nak menulis. Izan ni manjang takde idea..hehehe. Idea merepek meraban jelah yang keluar. Oh, okay! sekarang orang duk sibuk bercerita pasal 'asid man'. Tak kurang juga ada staff ofis Izan ni yang takut nak keluar lunch. Siap bawak bekal lagi. Tapi, itu sesuatu yang bagus. Boleh jimat duit apa. Lagi-lagi musim tengah bulan ni...hehehe.. Okeh! bukan nak cerita pasal jimat cermat okay...

Macam-macam hal orang sekarang ni yer. Dah takde kerja lain kot. Buat dosa jer tau. Rosak masa depan orang gara-gara sikap tak berperi kemanuasiaan. Sebelum ni kes ragut. Tak kena gaya nyawa menjadi korban... sangat kasihan... Apa yang diorang dapat dari perbuatan tu tak taulah... hurmmm... Bukan sedikit kes yang dilaporkan malah berpuluh-puluh kes... Eiii...takutnyaa... 

Yang paling menakutkan adalah kebanyakannya wanita yang menjadi mangsa. Berhati-hatilah kita wahai wanita daripada penyimbah asid durjana itu... Tolonglah jangan berjalan bersendirian atau berjalan di laluan tidak sesak samada nak ke tempat parking, stesen LRT atau bus stop. Jalan beramai-ramai lebih selamat.
Minta dijauhkan semua tu dari kita... Kalau dah kena menangis tak berlagulah jawabnya...huhuhu...
 
 takut nak keluar sesuka hati... melainkan ada keperluan...

10 comments:

Cik Ezy said...

laki tu saiko..
simbah asid mcm dh jdk hobi die plak..
hoho..

mizzkechique said...

takut la kak..dh la sy g n blik keje nek motor...huhuhu

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

Cik Ezy: kalo dpt org tu jom kita rendam dia dlm asid...baru pdn muka...

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

mizzkechique: hati2 yer MK...nti pakai helmet fullface...hehehe

Papa Mifz said...

harap cepat2 la tangkap org tuh...risau..dah la wife papa mifz kerja kat KL....

Miss Tira said...

Gilo ke main simbah-simbah asid semua ni. Tak bertamadun punya manusia.

tikin said...

btul la kak..mcm2 kes skrg nih..adoi..cian kt wanita2 yg tak bersalah tu..msti trauma..

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

Papa Mifz: yerla kan... semoga org tu mendapat balasan setimpal... byk sgt kejadian pelik skrg...

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

Miss Tira: bukan saja gila tapi xde otak punya org...

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

tikin: org yg dah kena dah tentunya trauma... kita ni yang belum kena pun stiasa dalam ketakutan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...