Monday, May 16, 2011

Rahsia Terbocor

Rupanya ada yang perasan Izan ngantuk yer hari ni... terutama mama ni hehehe... Memang pun... Malam tadi berjaga malam dan hari ni Izan tak kerja...hahahah...pecah rahsia. Mesti korang akan cakap Izan ni dasar pemalas. Cuti jer kerja. Bak kata pepatah raja lawak, semalam MC, hari ni cuti, lusa berenti... Haish! muluttt... 
 
Mulanya malas nak cerita. Habis time kerja baru buka cerita. Alkisahnya diriku cuti sebab jaga anak. Sakit lagi budak tu, demam dan kena jangkitan gusi. Bengkak dan merah-merah gusi dia, ingat nak tumbuh gigi...huh! tumbuh gigi pebendanya lagi...sebab gigi dia dah penuh laa. Tak tido budak Adelia tu malam tadi duk melalak jer. Last-last Izan terfikir letak koyok kat pipi dia baru terlena. Tupun setiap 2 jam kot dia melalak mungkin sebab kesan dekat koyok tu hilang lepas tu ganti baru lagi. Malam tadi 3 kali jugakla bangun menampal koyok...huhuhu... 
Izan guna koyok yang macam ni...hentam sajalah labu...asal dia diamm...dan tidur lena...

Malas nak cerita dekat sini pasal takut Mr Daddy terbaca blog Izan. khuatir dia risau. Walau macam mana sembunyi pun terbuka juga rahsia. Mr Daddy telefon tadi terus tercerita... Alahai... Ibarat satu hati dua jiwa. Rasa tak sedap bila apa yang ada dalam hati tak kongsi dengan dia... hurmm...

Jadi, inilah kisah sebenarnya... Okeh... I nak amik anak dari  tempat mengaji jap. Depan rumah mak mertua je pun... jalan kaki jer. Daaa...

kurang dari setengah jam lagi boleh menikmati homemade banana cake yang shedapps hot from the oven...

10 comments:

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

alor kesiannye..sabar momma ;)
doa smga anak kamu cpt sihat ye..

Aimie Lieyana said...

ciannya anak akak..
da ok da dia?

YanaMIB said...

alahai mmg musim demam kut skrg..semlm pi klinik penuh dgn kanak2 je..mak ayah budak pun ramai jugak..isk isk...

err meh la pos sket cake coklat yg sedap tu =)

~izan~ said...

dapnyer kek pisang...koyok tu mmg pelbagai guna kan,dulu2 suka sajer2 tampal kt tepi dahi time sekolah rendah konon2 mcm sakit sgt hihi..tak pyh g senaman kt padang hehe.ishh noty2..jgn diikut perangai izan yg ini hehe

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥: ujian selalu dtg dan pergi....kita sbg hambanya kena sentiasa redha...apapun thakns pinky...^^

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

Aimie Lieyana: skrg dah okay...dah boleh mkn banyak...thanks yer...

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

YanaMIB: awak pun dmm kan dik yana...dah okay ker?

kalo nak rasa kek pisang tu kenalah dtg sini..^^

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

~izan~: ooo...baru tau..notty yer dulu2...hehehe... skrg notty lagi tak?.^^

Miss Tira said...

Nak yang power punya beli yang cap lada tu.. Ada kot jual kat kedai sensei.. Semoga beliau cepat sembuh..

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

hehehe...izan bole ker letak koyok tu?...eheheh tak penah wat laaa...tapi harap2 tak der paper...semoga anak izan cepat semboh...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...