Wednesday, May 18, 2011

Daku Telah Berjaya Menangkis

Alhamdulilllah...
Hari ini Izan telah berjaya... Yes! Yes!....hahahah.. haip! mulalah nak bongkak.. Huh! bukan nak bongkak okay... Tapi, cuma bangga dengan diri sendiri :p... Izan telah berjaya melawan perasaan takut dan kurang beryakinan. Tidak dinafikan tidak semua perasaan takut tu hilang...heheh.. Seperti semua sedia maklum Izan pernah cerita di sini dan sini yang Izan sangat takut untuk drive. Hari ini daku telah berjaya dengan sokongan dan dorongan rakan blog sekalian. Pagi-pagi lagi Izan dah hantar si kecik Adelia ke taska, Abang Danish ke sekolah....dan bawa diri sendiri ke ofis. Sangat bersyukur Alhamdulillah...Terima kasih banyak-banyak yang tak terhingga untuk semua. Kalian telah membakar semangatku...^^
 
 gambar sekadar hiasan ehsan google

Bagi orang lain yang dah biasa setiap hari berkereta mungkin akan kata... Elehhh, kecoh minah ni... boleh bawak keta pun nak announce satu dunia. Tapi, biar apa orang nak kata yang penting Izan sangat hepi dengan kurniaan keberanian ini. Biasanya Izan sangat fobia. Mungkin sebab pernah mengalami eksiden beberapa kali. Bila nak bawa kereta mesti akan terbayang-bayang atau datang perasaan yang tidak sedap dan sangat menakutkan... huhuhu...kenapa mesti harus begini... Tambahan lagi kalau terbaca atau terdengar kejadian yang tidak elok macam tengah bawa kereta kena pecah, kes samun dan macam-macam lagi... huhuhu...sangat menakutkan...
 
Izan rasa perangai Izan yang takut bawak kereta semakin menjadi-jadi bila Izan sangat di manjakan oleh Mr Daddy. Bila nak kemana-mana pasti dia akan temankan. Dan dia juga selalu takutkan Izan dengan cerita yang macam-macam. Situ bahaya, sini bahaya... haaa..mana tak takut... Masa mula-mula dapat lesen Izan berani bawak keta walaupun sangkut-sangkut. Berenti kat traffic light sikit mati enjin...hahah... Almaklumlah keta manual...rasa kelakar pulak bila teringat. Jalan jauh pun rasa dekat jer... steady jer tau. Sekarang dah tak pandai drive manual, auto jer.. kalau sangkut juga tak taulah.. Bukan salah Izan tapi, salah kereta... :p

Harap sangat Izan tak fikir lagi benda-benda buruk. kena fikir positif juga. Dan berhati-hati itu sangat perlu untuk mengelakkan kejadian yang tidak diingini berlaku.

teringat masa kat ofis lama dulu...Izan takut untuk reverse kereta.. siap call Mr Daddy nangis-nangis...huhuhu...maluuuu....

12 comments:

mizzkechique said...

yeah...akhirnya akak berjaya!!! xsia2 amik lesen kan... hahaha

jelly merah said...

kak izan mmg hebat....chaiyok...chaiyok...

~~Ticer Wann~~ said...

wahh tahniah-tahniah... hehe... pernah gak eksiden tapi trauma kejap je...

PinKy MoMMa said...

ahahahaha caiyok mama!
yayyyy dh berani..bagusss ;)

p@kcikLie said...

kena fokus masa memandu..biasalah tu dah lama tak pegang staring kan..cm mamadiana jugk...dah jd penakut skrg ni..neway tahniah kerana memberanikan diri anda..jgn berharap sangat pd suami nt bila sgt2 memerlukan utk drive sendiri...kelangkabut jadinya.

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

mizzkechique: thanks dik...hehehe...lesen akak tu dah dekat 1 abad dik...kesian dia...

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

jelly merah: terima kasih krn selalu memberi kata2 semangat...^^

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

~~Ticer Wann~~: terima kasih... kamu mmg hebat...

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

PinKy MoMMa: thanks...sokonganmu sgt2 dihargai...^^

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

p@kcikLie: tima kasih utk nasihat yg berguna tu..lps ni kena bg semangat kat mamadiana pulak...

mizzkechique said...

1 abad?? hebat...hahaha.. pasni leh bawak sy jenjalan...

PoohGumux said...

bagus la tu ada gak keberanian dalam diri..saya ni ada lesen tapi sampai skrg takut nak drive..huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...