Friday, May 06, 2011

Pinky Momma Ajak Gelak Sampai Terkeluor Gusiku ;D

Salamm... ^__^
Petang jumaat nan indah ini, dengan angin ekon yang sepoi-sepoi bahasa...jom kita join segmen dari Pinky Momma. Kita bukan saja gelak sampai terkeluor gusi, tapi kita gelak sampai jatuh kerusi yer...


Izan ajak semua join yer, klik banner tu....beramai-ramailah kita memeriahkannya...biar Pinky tak tido, tak makan dan tak mandi untuk review blog kita...hahaha...tanduk dah naik... :p

Izan pening jugak nih duk pikir cerita apa yang paling kelakar, dan yang boleh buat Izan menang besar punyaa...! Banyak cerita rasanya...tapi, apesal time-time memerlukan semua tak nak muncul...huhuhu....benciiii...

Tingggg...tetibaa....hehehehe....
Ini Cerita terkejut nak luruh jantung tapi juga kelakar... Kalau Mr Daddy baca cerita ni ampunnn sesangat yer. Janganla marahh...hehehe...

Masa tu Izan dah nak tidur, baring-baring macam mamai-mamai... Lampu pun dah padam masa tu, cuma adala cahaya dari bilik air. Izan terdengar 3 beranak tu (Mr Daddy, Danish, Adelia) tengah main-main, gurau-gurau...lepas tu Mr Daddy suruh anak-anak dia buat facial. Sebenarnya tu cara dia nak main sambil dia boleh lelapkan mata. Izan dah terlena dan dah di buai mimpi kot masa tu. 

Tertiba hidung ni macam terbau sesuatu. Dengan mata yang mengantuk dan mamai tu Izan bukak mata. Haaa...kau! macam nak luruh jantung ni tetiba nampak hantu kat sebelah... putihhhhh jer muka... Ya Allah Ya Rabbi... Apa lagi terjerit-jeritlah Izan... Rupanya budak-budak tu tak tido lagi dan tengah syok menepek bedak dekat muka Daddy diorang... 

Bila Izan menjerit Mr Daddy pulak bangun sambil mata terkebil-kebil. Lagilah Izan takut, dahlah mata dia besar dengan muka putih macam hantu. Lepas tu tanya pulak, kenapa...kenapa?
Hishhhh... Daddy, pergilah tengok muka kat cermin tuh... hahahah... lepas tu nak tergelak pun ada... Aduhaii budak-budak ni habis sebotol bedak di tuang dekat muka Daddynya... Yang herannya, Daddy dia tak rasa lemas pulak...lagi syok dia tido sebab muka di urut-urut... Adeh!  

Sebenarnya ada amik gambar masa tu. Tapi, takleh tunjuk kat sini... nanti ada orang marah...

12 comments:

mizzkechique said...

antu..antu...hi..hi..hi...

kak, kalau sy dh kena lempang dh..

Miss Tira said...

Hahaha, ni kalau hantu tengok pun hantu pun boleh pengsan. Kui kui :p

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

mizzkechique: saper yg patut kena lempang sebenarnya?hehehe...

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

Miss Tira: hahaha...tetiba teringat hantu kak limah...hadoiii...

RaraPuing said...

hantu kak limah dah mai ni HEHEHEHE

kAmi dAn mEreKa said...

feel dia macam kat spa kot kak.
tu ug tak sedar langsung tu, hehe ;)

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

ahahahaha nak tengok..nak tengok!
adoii zan..my hubby pun suka kalau abg long amik sikat..konon2 main gunting2 rmbut..amik kesempatan ke atas anak kan.. ;D

tu mesti dia feel abis tu ahahaha
x sedar dua bradik dh buat projek baik punya ;p

cik cek said...

he he he...tegelak kak cek sensorang...memang kelako ....:D

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

RaraPuing: hehehe..kalau tgk masa tu rasanya hantu kak limah pun kalah...

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

kAmi dAn mEreKa: agaknya la kot...hehehe...jimat duit takyah pegi spa bagai...nak urut, nak tepek, semua ada...

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ : hahahah...xleh la...kang tak psl kena hempuk manja... ni pun rasanya dia tak baca lg entry ku..hehehe...

abg long pun sama ker...hehehe...kelakar kan budak2...rasanya kalo dpt gunting mau botak kepala papa dia...hahaha...

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

cik cek: gelak2 jgk...jgn sampai jatuh kerusi tau kak cek...^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...