Wednesday, May 04, 2011

Malam Yang Amats Malas

Seperti biasa, bila balik dari kerja...umpan anak-anak dulu dengan biskut, jajan atau kuih muih. Selepas tu barulah Mummy dan Daddy boleh mandi, solat maghrib dan sebagainya. 

Malam ni, Izan tak masak tapi, buat pancakes jer sebab Mr Daddy ada kerja kat luar... Horayyy... tak payah masak. Eheh! pancakes pun kena masak juga apa? Hurmmm... Kalau Mr Daddy baca ni mesti dia kata. Owh, suka rupanya aku keluar. Eh, tidak! sekali sekala cuti dari masak-masak memang best. Boleh regangkan otot-otot malas nih...hehehe...
kredit to google

 Okay, masak dulu...kepada yang dah makan tu...korang masak apa? makan apa malam ni...? Izan ni malas amats...masak pancakes jer tau...huhuhu...

22 comments:

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

x makan lagi..hurmmm.. ;(

tikin said...

pancakes..um..yummy ^^,
best2..hihi

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥: pegilah mkn... naper sedih jer nih...hehehe...

izan baru jer selesai...tp, perut ni mintak di isi lg...mcm ada ruang2 kosong lg...harus mkn megi lps ni...^^

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

tikin: xdelah best sgt...
bolehlahh... mkn nasi dgn telur mata+kicap lg sedap kot...^^

nelly said...

beli aje ...hahaha

mizzkechique said...

sudahhh..mkn yee mee...

Farah Shamsudin said...

pancakes? kenyangnya ke izan?

Syimama said...

salam..tetiba tersinggah sini..tengok pancakes, anak lalu menegur, "ha..kuih ni kita suka, sedap..bila mama nak buat?" "kenapa mama takpernah buat?"..haa, kenalah follow sbb nak recipi.."mama tak pandai buat lagi, nanti mama belajar kat sini ya".

Positive Girl said...

pancakes? sedapnye.. :) kita xmkn lg...rs lapas pula bila tgk pancakes..

Kak Sam said...

Alamak pancake tu masakan org malas ke? Rasanya kalau malas dapur tak berasap sebab order je kat kedai.

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

nelly: beli lg susah...malas nak keluar...^^

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

mizzkechique: sedap tuh! masak mcm mn? sizzling yeh? ^__^

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

Farah Shamsudin: kenyang tak kenyang sgt ler...lps tu buat tak tau jelah...tak pun terus tido...hahaha...

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

Syimama: thanks yer...^__^
bg izan lg senang buat pancakes kot...kalo cekodok lg susah...kdg2 jd kdg2 tak memenuhi citarasa... nti dah jadi mesti buat entry khas utk pancakes tau! ^__^

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

Positive Girl: jgn biar perut lapar nti masuk angin saper nak jwb...hehehe...

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

Kak Sam: malas bg saya...kalo beli kat kedai lg payah...mls nak keluar... saya buat byk2 terus kak sam..bancuh siap2 pastu simpan dlm fridge...nak guna masak mcm biasalah..^^

Aidanatasya said...

salam.. puan izan..

da smpi turn awk.. sori lambat bz sikit...

klu da cek pageviews sila respons sy k :) tq

GemukCantik said...

alamak. sedap! meleleh dah. still x breakfast lg ni :(

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

Aidanatasya : thanks aida...^^ nti akak inform dkat awak yeh...

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

GemukCantik: tak bf lagi...dah dkat waktu lunch nih...pegi mkn brunch jerlah..

Miss Tira said...

Apa pun bolehlah janji kenyang. Hahaha :D

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

Miss Tira: betul3...janji perut kenyang...Alhamdulillah...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...