Thursday, September 13, 2012

Tak Sedap langsung

Salam...
Selamat pagi semua. Izan sampai ofis awal pagi ni... Tengah breakfast ni. Korang mesti baru sampai ofis kan? hehe... Pegilah makan dulu. Tak elok biar perut kosong. Sebelum mula kerja badan mesti bertenaga. Betul tak? betul betul betul... Izan selalu jadikan makan pagi sebagai makanan wajib. Walaupun sekadar minum milo bersama biskut kering! Breakfast juga namanya tu kan. Kalau tak breakfast tahu tak apa jadi? Haa...tengoklah lunch nanti semua rasa nak bedal makan. Tengok orang pun rasa nak telan...hahaha....sampai begitu sekali. Tips penting tu tau nak menten kurus ;)

Izan breakfast apa pagi ni??  Ni haa...
 milo kosong bergandingan dengan kek coklat. Biar nampak hitam tapi sedap. Kan ada kata2 mengatakan hitam itu menawan, biar hitam ku pandang manis. janji masuk perut kenyang...lalala... 
Dah dekat seminggu duk ulang tayang makan benda alah ni... Yer seminggu! tak boring ker Izan oii... Abih?? dah kat rumah takde orang nak perabihkan. Jangan membazir tak baik :p 

Jiran depan rumah pun dapat jugak la merasa sikit. Tupun puas menyuruh anak bujang tolong ketuk pintu rumah. Malu katanya, haish! kecik lagi nak malu apanya...sunat pun belum. Jangan nak perasan anak-anak dara pelajar medik kat situ nak ngorat kamu!

Ahmad Danish dia ada sifat tak yakin diri. Tu yang sampai kena suruh berulang kali. Dah puas dia menyanyi, melalak berulang kali barulah nak buat. Kita nak ajar dia macam mana caranya nak berkomunikasi. Bukannya buat apapun. Cuma bagitau "ni kak, mak kasi kek" itu jer pun payah. Tu pun maknya ni dah siap-siap tulis notes kat tipuware kek tu haa. Yang paling kelakar masa tu, dia pegi ketuk-ketuk pintu pastu lari kat aku... hahaha. Ketuk sekali manalah orang nak dengar. Kalau dengar pun takkan terus bukak. Mestilah nak cari tudung ker tanya dulu saper ker...hahaha.. kelakar Danish ni. Tapi apapun mummy bangga la jugak sebab Danish boleh buat tugasan yang Mummy suruh... Haa...takde kena makan pun kan. Takut sangat! Eh, dah merepek tak ketahuan dah ni. Ku pun tak tahu apa cerita sebenarnya ni. Layan jelah ek. Hehehe.... Tata.


nasi lemak akak kat depan ofis semacam melambai-lambai ke arah ku...

10 comments:

Yuyu Zulaikha said...

dah macam saya akak ni. setaip hari makan kek cekelat :p

Yuyu Zulaikha said...

dah macam saya akak ni. setaip hari makan kek cekelat :p

♥MAMASYAZA♥ said...

wow kek coklat dipagi hari, sedapnyeeee

MizzTina said...

akak, apa yg xsedap? puas sy belek entry akak... hehehe..


pemalu?? bagus la tu kak..

betty said...

hhhmmm sdap nye kek tu.. moist elok je betty tgk..

Rai Ourkizuna said...

hitam hitam si tampuk manggis ni... kami pulak lama tak buat kek coklat..asyik vanilla je..boring dah..hehehe

takpe izan..sebagai latihan untuk dia..lama2 kalau selalu buat da makin biasa nanti ok lah tu..tiap kali dia berjaya puji2 dia.. sure dia pun happy kalau nak buat lain kali..

JaSSNaNi said...

sedap kek basah tu... pagi2 kan mmg kena gak lapik perut dengan apa2 makanan.. supaya tak de la perut bernyanyi2 time wat keje kat opis... pagi ni saya pun cuma bekfes roti sapu butter & tabur gula.. heheheh..

fazian.batrisyia said...

Asalkan dapat breakfast. Sy pun kekandang breakfast kek @ Cheese cake. apa yg ada lah janji terisi perut...Nak tunggu tgh lambat lagi.

Cik Honney said...

kek coklat nie..kalau makan tiap2x hari pun xkesah kak...sure hapy bambambam...hihi

..salam perkenalan..
http://wadahberbicara.blogspot.com/2012/09/tart-nenas-gebu.html

Che Rosliza Che mat said...

kek coklat sedapnya...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...