Tuesday, September 11, 2012

Buat sendiri Lebih Baik

Salam..
Entry apa pula kali ni?? nak merepek meraban benda tak ketahuan hala boleh tak? Idea memang takde. Kalau korang sudi sila baca...hehe
Alkisah malam tadi buat pizza sendiri yang di namakan pizza kasih sayang... walah! nama tak menahan... Begitulah daku, bila dah lama tak membaking boleh jadi sasau di buatnya. Dah lama tak buat pizza. Macam-macam alasan timbul. Itu takde ini takde. Mana nak ada yer tak... ku dah lama tak jengah supermarket atau kedai bakeri...huhu. Alasannya takde masa. Memang ku takde masa di sebabkan kesihatan anakku Ahmad Waseem yang belum begitu sihat. *nanti ada masa izan update entry pasal dia kay Sekarang Dah ok, Alhamdulillah. Kalau tak macam mana nak masuk dapur. Sila makan nasi dengan telur mata dan kicap sahaja. Betul. Tak bergurau. 
Okay! sila lihat gambar tayangan berikut. Sila abaikan tutup periuk dan tangan gemuk itu....hahaha. Tu tangan Mr Daddy terchenta. Anda mesti fokus pada pizza itu sahaja yer ;)
Kalau nampak gambar kat atas tu macam tak sabar nak makan kan... memang pun. Tapi tuan punya tangan itu terpaksa kaku sekejap kerana kena paksa dengan bini dia nak amik gambar dulu... kalau gerak-gerak nanti gambar jadi blur...hahaha... oh! henpon cap ayamku. 
Tetiba lapar pulak dan teringat-ingat pizza kat rumah. Sekian dulu. Sekejap lagi dah nak keluar pegi lunch. Tata ;)

comel tak teddy ni...? hehe...

9 comments:

mummY daniSha said...

huuu...blogger harusla dgn camera selalu kan...tp kalau kat luar,sy selalu malu nak amek gambar heheee

Rai Ourkizuna said...

hehehe..kesian sang suami jadi mangsa. nasib la dapat isteri blogger kan..suami saya pun selalu jadi mangsa..

buat sendiri lagi best..boleh letak topping macam2 kan..nak menguli base tu yg bercinta sakan T_T

nur anis said...

waa..memang nampak yummyy..:)

Mieya Atiera said...

Wah, nampak sedap je.

Hanis Azla said...

melimpah ruah chhese dan toppingnya.. sesuai sangat dengan namanya.. aduhai.. mmg telan liur tgk gambar tu.. he..he.. mengancam sesangat..

MizzTina said...

kak, nk ckit!!!

MamaEma said...

buat sendiri baru puas hati

lis said...

Kak ,nak resepi...sedapnya....tak tahan kalo nk g pizza hut... :(

lis said...

resepi send kat email saya blh?tkut terlupa nk follow up kt blog akk

lies89_rius@yahoo.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...