Friday, June 03, 2011

Kenapakah???

Kepalaku ding dong ding dong...lagi hebat dari bunyi bell. Tekak loya... 2 3 hari ni memang tak sedap perut... badan lemah jer nih...kenapakah??? Nak buat kerja pun takde semangat ni.... Adoiii...

Aku salah makan ker? Tak mungkin.. sebab orang lain pun beli nasi lemak sama jugak pagi-pagi. Makan tengahari macam biasa jugak. Orang lain pun takde mengadu sakit apa-apa. Apa yang salah sebenarnya niii...

Member-member ofis dan Mr Daddy pun dah usik Izan. Mungkin ada can dapat baby tu...hehehe... hah? apa?? betul ker ni...? Badan Izan pun dah naik sikit nih. lagipun dah sebulan tak datang period ni... ohh apakah?? Kalau betul ada syukur Alhamdulillah... Kami terima dengan hati gembira. Anak kan anugerah Allah ibarat hadiah dari syurga....^^ Lagipun si kecik Adelia dah nak masuk 3 tahun dahh...memang patut pun dapat adik lagi...hehehe...

Nak pegi jumpa doktor tu yang malas. Tunggulah kalau bulan ni tak datang period lagi baru pergi check. Nak check sendiri malas sebab kadang-kadang macam tak puas hati... 

Tahu tak? Izan tak pernah makan apa-apa pil perancang atau amik suntikan untuk jarakkan kelahiran. Izan takuttt... nanti tak pasal-pasal tak dapat anak lagi. Izan suka anak ramai. Tapi, nak jarakkan kena pakat dengan suami la... Macam mana caranya? Haa...yang itu kena belajar... Sebab lain Izan takut makan ubat segala adalah takut gemuk, takut naik jerawat... Ada kan bila makan pil perancang jadi macam tu... Ada kawan Izan tu dia cucuk setiap 3 bulan sekali. Sebab tu ker badan dia gemuk dan naik jerawat...takotnyaaa...

A ah la, baru Izan perasan..sejak 2 menjak ni Danish selalu minta nak adik boy, 2 lak tu...huhuhu... mana larat nak oii kalau 2.. kalau 3 lagi tak larat... Adeh! Mungkinkah dapat kembar kalau pregnant lagi? Tulah selalu terbayang...semuanya gara-gara selalu sangat masuk blog kembar terutamanya blog  
kisah seorang abang dan adik kembar 3

kenapalah boss ni suka sangat keluar masuk...grrr...

15 comments:

Ulam Kerdas said...

wah best. Pregnant time adalah paling best!

sebab anytime saya boleh pergi Shopping!. hihihi..

Cik Puan Izan❤ said...

Ulam Kerdas: naper ek masa pregnant boleh selalu shopping? tak faham nih...

Fai Ayie said...

salam kak izan...

bunyinye mcm ada can jer si danish tu nk dapat adik...kalo betul, alhamdullillah...
fai pn masih mencuba ni...dh msuk 3 bln kahwin tpi masih belum ada rezeki. doakn untuk fai jgk yerk ;)

mizzkechique said...

yeah...sy nk dpt anak buah dah... hehehe...kalau betul, tahniah ye kak...

Cik Puan Izan❤ said...

Fai Ayie: thanks, nti fai cuba lagi yer...baru 3 bulan masih dlm mood honeymoon...akak dulu lps setahun baru pregnant...^^

Cik Puan Izan❤ said...

mizzkechique: heheh..malu lak akak ni..belum apa2 dah tahniah... akak ni belum apa2 lah dik..tapi dah heboh satu dunia...

LemonSusu Skyjuice said...

bestnya dpt anak kmbar..uhukk..stiey comey ...=)

Rai said...

berita baik memang kena hebahkan.. hehe..kepoh je..

tahniah kalau betul!!

Cik Lya said...

waah.. mudah-mudahan la ye.. :)

Kak Sam said...

Assalamualaikum..
Semoga doa izan n hubby segera dimakbulkan olehNya. Saya memang ambil pil. Alhamdulillah badan tak naik. Tapi bulan ni stop. Harap2 tahun depan aqil boleh dapat adik pompuan. hehehe

SueZ said...

akak....sy teringin nk bb to tak sanggup..huhuhu biarkan dulu...if btl dh ada..tahniah kak..dapat kembar..ooo lagi best.....

Lady Dea said...

Apakahhhhh?.Wah suke2.Tgk mcmade gaya2 ke arah tu...Tahniah ye Izan

tikin said...

kalo btul,,thniah ye akak :)

GadisKecil said...

jage kesihatan kak! :)

mizzkechique said...

InsyaAllah nnt adala rezeki akak tu... amin...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...