Tuesday, June 28, 2011

Hormonku Tidak Stabil...seksanyaa...

Salam semua kawan-kawan. Sorry sangat-sangat sebab Izan macam tak mempedulikan blog ini. Ramai kawan-kawan yang selalu bertanya khabar Izan terutamanya Pinkymomma, MK, ladydea dan ramai lagi. Sorry yer kawan-kawan. Tapi apakan daya mood untuk berblog jatuh merundum. Padahal buat apapun memang takde mood sangat-sangat.

Sebenarnya Izan sekarang tengah pregnant lebih kurang 9 minggu. Tak tahu kenapa macam malassss sangat nak buat sesuatu benda tuh. Mungkin hormon tak stabil kot. Kepala selalu pening dan kurang selera makan. Izan hanya berselera makan nasi kerabu jer buat masa sekarang. Pagi petang siang malam hanya nasi kerabu idaman kalbu. Kalau nasi lain jangan harap. Tengok saja pun buat tekak ni mual dan loya....huhuhu...seksanya. Kalau tak dapat nasi kerabu alamatnya melepek jer badan ni... rela makan megi tau...hukhukhuk... 

Itu baru bab kurang selera makan. Bila dah makan kurang, diri pun dah tak terurus. Datang kerja pun selebet jer...adehla... asal siap sudah...! Masa pregnant sebelum ni, kandungan dah 5 bulan ke atas barulah selera makan bertambah. Haa masa tu nampak makanan apapun sedap...hehehe. Izan harap sangat-sangat diri ini akan stabil semula bila kandungan dah 3 atau 4 bulan ke atas. Tak larat dah macam ni. 
 nasi kerabu ehsan google

tengoklah nasi kerabu yang sedap tuh...tak sabar dah tunggu waktu lunch...

18 comments:

mizzkechique said...

akak...tahniah... biasala kak, awl preggy mcm tu kot..

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

breakfst td su mkn ns kerabu...hihi

PinKy MoMMa said...

pregnant? yang tahniahhhhhh!
eppy for U ;)

jaga diri ye..mula2 memang agak lemah skit..nnt baby dh besar mesti ok ;)

eiiii eppynyerrrrr!

zue_amin said...

waaa~ akak...tahniah....patut dok tggu entry baru, rupernyer entry nie yg kuar...hihihi...=)

Lady Dea said...

Takpelah Izan .... Kesihatan tu lebih penting kan . Kalau rindu,jengah² je.Awal-awal kehamilan biasanya memang macam tu kan?.Dea blum lagi dpt lalui semua tu tapi harap sangat Izan kuat untuk lalui semua ni.

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

WAHHHHH tahniah izan...huhuhu beshnyer muger bertambah ramai familys...

Gadis Kecil said...

Tahniah kak Izan ~

ini anak yang ke berapa?

Jage diri baik-baik tau. nnti GK belanje nasi kerabu yer. hehe

RoslyzaAdyla said...

ingatkan period, ghopenya pregnant. TAHNIAH!!!!!!

Wiyah said...

peknen? waaah besnyer....tahniah,,,smoga cpt beralih sickness tu...pastu leh mkn byk2 ;-)

Ms Fai Ayie said...

tahniah kak...fai pn teringin sgt nk rase saat2 pregnant ni. masih mencuba & menunggu...

kulit yg berjerawat dan bernanah?? jom tgk testimoni bergambar kat blog fai... http://fai-ayie.blogspot.com

Teratak Hami said...

Tahniah Izan,
Biasaler tu morning sickness!!! Tapi bestnya tekak nak makan nasi kerabu je. Jaga diri baik2 :-)

Nini Hartini said...

Tahniah kak. tini tau pn lepas tgk yg baby-gaga.com tu. terus terfikir, agaknya kak izan preggy ke?.. ermm betul rupanya. tahniah. bilalah turn tini pulak ye..huhu..

Ulam Kerdas said...

seronok tu pregnant...tahniah cik izan :)

hafizah alias said...

kak izan pregnant ye? kire anak ke 2 laa ni? hee. tahniah kak. jage kesihatan elok2. semoga semua dlm keadaan baik :)

cik cek said...

Tahniah Izan....adat org mengandung...mcm2 ragamnya...ape2 pun take care...jaga kesihatan....:)
Happy2 selalu ya...

Rai said...

wahh..tahniah2..

Idah said...

Tahniah Puan izan....jaga diri baik2 ya. nanti boleh lah makan macam2 dan idea utk berblogging naik semula.

bee2312 said...

kak izan...tahniah...jaga kesihatan tau..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...