Friday, October 05, 2012

Roti Telur sahaja Pagi Ni

Assalamualaikum...
Dah pukul 10 pagi rupanya... Hari ni terasa cepat pulak masa berlalu. Al-maklumlah banyak kerja. Kalau takde kerja punyalah hazab rasa nak hadapi jam-jam berikutnya...hehe. Izan baru nak breakfast ni. Minum milo kosong bersama bekal roti telur sahaja. Dah lama tak buat roti telur. Roti ni simple jer buatnya. Izan campurkan 2 biji telur, fresh milk secukup rasa dan sedikit garam. Kocak dengan garfu dan celuplah roti tu dan goreng atas pan. Tak payah letak minyak pun takper. Tapi, Izan goreng letak butter sikit.

Biasanya Izan siapkan dengan sosej rebus. Tapi, pagi tadi dah tak sempat nak merebus sosej jadi makan jelah roti telur togel macam tu. Roti ni boleh juga makan dengan jem, sekaya atau peanut butter... Walahh... terliur pulak bila sebut jem.. tetiba teringat jem stoberi dan butter... hehe... Izan tak boleh berlama-lama menghapdet blog nih. Kerja tengah menunggu Izan siap menjeling lagi tuh... hehe...
Tata ;)


harapan semoga semua kerja settle hari ni.

7 comments:

Cik Que said...

rase nak mkn je tengok...hehehehe...^_^

Rapunzeel Cikilolo said...

sedap letak jem sebab combine ngan susu eh?

SURIA AMANDA said...

simple tp sedap kan? hihi

BeLLa said...

selalu goreng dgn minyak

Isabel Diaz said...

Sedapnye, lama tak makan roti telur tapi kat tempat tinggal saya banyak cina. saya takut tak halal.. huhu

Mizz ErMa said...

eh2, resipi baru lah..hihi sy biasa celup telur macam tu aje..xtambah pape pon..nnt leh ler try tmbh susu & garam pulak..hehe

Kesuma Angsana said...

yang ini mmg feveret KA & anak2

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...