Tuesday, October 02, 2012

Rindu Nokia 3310

Salam...
Korang generasi baru tahu tak nokia 3310 tu yang mana satu? Henfon ni wujud sekitar tahun 2002 kalau tak silap Izan. Kalau tak tau nih Izan letak gambar. Kihkihkih... Serius rindu dengan henfon nih!
Dedulu henfon nih siap boleh tukar mcam-macam housing dan kalau nak tukar ringtone gigihla menaip sampai jari kematu... huhuhu... kalau silap kena check satu-satu...huwaaa... nak tukar ringtone punya pasal.
Pastu kan game yang paling femes masa zaman 3310 ialah...hehehe... game snake!
Henfon 3310 ni kalau jatuh pun takde kesan kot... kesan pada lantai mungkin... lantai boleh retak...haha.. kalau jatuh berkecai sekali pun, on balik okay jer. Pernah henfon kawan jatuh dari tingkat 3. Meraung kawan tu pegi amik henpon dia. Bila on balik okay lagiii... saper sangka! Henfon ni masuk air pun masih ok. berbanding dengan iphone yang sangat manja. Jatuh sikit alamatnya berkecai takpun retak... Korang yang ada iphone tu, dah berapa kali korantg tukar screen tahun ni? hehe...
 
ni haa... nak tambah lagi...
 
Public phone : tak payah nak kecoh la.....aku hari-hari berembun, kena hujan panas, kena conteng, tampal iklan haram, sepak terajang....rileks je.....

Phone rumah : rilek rilek jgn gaduh....meh laa jemput ke rumah.. kan raya ni..

Okay, seterusnyaa... Bagi budak-budak main macam nak mendera kot. Mana taknya... tengoklah akibatnya tuh! hahaha... kesiann...



adeh! ngantuknyaaa...

11 comments:

Nurul Aini said...

hehe..baik guna yang murahkan asal tahan lama. Kelakar entry ni.

Crew Fathi said...

hahaha... wa ada lagi hp tu.. leh pakai lagi ha.. hehehe.. ^_^

nur anis said...

hahaha..gambar last tu lawak la...dulu mintak dengan kekawan kod nada ringtone tu..taip sendiri..hehe

Hazwani Harun said...

hehe..macam2 kan..tp telepon dulu mmg elok je walaupon jtoh berkali2..

SURIA AMANDA said...

nice entry buat i gelak..hilang stress kejap

-misz zela- said...

rindu nokia tigatigaseposen tu =)

PoohGumux said...

hahahha kelakar betol...mmg enset 3310 tahan lasak..sy penah jatuh dari beranda sekolah tapi still elok

Ema Blog said...

3310 tiada tandingannya..hehe

Nur-nba said...

Memang guna hp ni dulu..Lama dan sangat tahan lasak.. :)

Anonymous said...

hihi..seronok tu game ular tuuu

Cik Amyra said...

haaha, mam mya panggil henfon ni 'henfon baling ajing'

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...