Wednesday, July 13, 2011

Kerenah Orang Mengandung

Selamat pagi...^^
Seperti biasa kalau pagi begini Izan lebih selesa menulis mengenai sarapan pagi... macamla tak kenal Izan...hehehe. Kalau waktu lunch cerita pasal lunch... Haish! dah boring yer baca cerita Izan...hahaha...

Okay! semua kat sini dah breakfast ker? breakfast apa? Share sikit. Pagi ni Izan breakfast dengan ni,
ini gambar dari google
roti canai telur dan teh tarik. Dah lama tak ikut selera Mr Daddy... kesian dia asyik ikut selera si isteri berbadan 2 yang banyak songeh ini... Macam yang Izan pernah cerita sebelum-sebelum ni biasanya pagi-pagi mesti ada nasi lemak, mi goreng, kue tiaw goreng atau mihun goreng. Pastu siap ada penambahan lagi mesti ada kuih walau 2 biji...hehe.

Sejak pregnant ni dah beralih arah pulak dah. Setiap pagi, tengahari dan malam cari menu kelantan jer. Balik-balik nasi kerabu, nasi berlauk, mi celup. Kalau takde semua tu keropok lekor pun jadi untuk alas perut. Tak lupa juga dengan mangga muda, itu yang selalu Izan cari bila waktu lunch. Yang lain jangan harap boleh telan. Tengok saja pun cukup buat tekak loya...sabar jelah dengan kerenah sendiri. 

Sejak 2 3 hari ni dah bosan pulak dengan menu-menu tu. Lepas tu biskut cap ping pong tu jugak yang Izan cari untuk alas perut. Sekarang Izan dah boleh terima semua makanan ala-ala kampung. Tapi, dengan syarat tak boleh makan dalam kuantiti yang banyak. Kalau tak, selepas makan akan pening dan loya.

Tahu tak, pagi tadi hidung Izan macam terbau-bau ini...
gambar dari google juga

Sedapnyaaaa...mana nak dapat kat KL ni kecuali buat sendiri... Huwaaaaa...terseksanya jiwa raga. Kenapalah otak ni asyik fikir makannn jer... Itula inila... Hari tu boleh terfikir nak makan ketupat nasi bungkus dengan daun kelapa tu. Adeh! nak tunggu raya lambat lagi. Nak taknak kena paksa Abah tersayang buatkan. Dia jer pandai buat sarung ketupat nasi tu dan ketupatnya sangat sedap bagi tekak Izan. Kena sabar dan tunggu jumaat ni. Dan harap-harap adalah rezeki Izan dari kelantan...^^
Izan suka makan dengan sambal kelapa macam tu...

penat dengan kerenah sendiri...

17 comments:

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

sedapnyer izan...adeh lapo nikh..

Cik Ecah said...

woooohaaa mcm2 menu org mengandung...

tp memang menu tu best2 belaka...:)
xper mkn utk 2 org kan..

Cik Ecah said...

woooohaaa mcm2 menu org mengandung...

tp memang menu tu best2 belaka...:)
xper mkn utk 2 org kan..

Cik Ecah said...

woooohaaa mcm2 menu org mengandung...

tp memang menu tu best2 belaka...:)
xper mkn utk 2 org kan..

Cik Ecah said...

woooohaaa mcm2 menu org mengandung...

tp memang menu tu best2 belaka...:)
xper mkn utk 2 org kan..

Cik Ecah said...

woooohaaa mcm2 menu org mengandung...

tp memang menu tu best2 belaka...:)
xper mkn utk 2 org kan..

mama wanie said...

adoi....sedapnya pulut ikan kering tu....wat air liur mama menetesss.....

Farah Shamsudin said...

ikutkan aja tekak tu izan..:)

Cahaya Qaseh said...

wahh,sedapnyee... org yg xpregnant pn ikut ngidam.. heheee... ^^,

mizzkechique said...

nt baby kuar trus pandai cakap kelantan...

Niena Pengembara Ilahi said...

sedapnye smua tu, niena teringiin nk mkan pulut ikan masin, meleleh da air liur ni.. dah le lapo

umUMRA said...

suka gak makanan klate ni..hihihi..nasi kerabu ngan laksam..mmg terbaik la..

Qaseh dalia adelia said...

pulut ngan ikan kering ke tu hihi..mak salu buat meh r umah hik2

Diana @ bilakukatacinta said...

pulut ikan masin? heh...de..tak tahu itu ape...

Finaz Jaafar said...

hehhehe..xpe, ibu mngndung org tk kisah klo selera nk mcm2

PinKy MoMMa said...

izan..serius tak leh makan pulut ngan ikan masin tu..plus dgn nasi + sambal kelapa..owhh loyaaaa!

rasa secubit je ari tu..last last terpaksa dibuang...hahahah funny kan kita..

ku suka keju..hakhakhak mengada tak lalala

Bro Ery said...

-.- mahu masak sekarang.. Dah 2-3 entri baca pasal bab makanan. Ini boleh mendatangkan kebuluran tahap kritikal. Habis laa diet den~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...