Tuesday, April 02, 2013

Cuti-Cuti Yang Dah Basi



Assalamualaikum….
Hai semua… apa khabar?? Lamanya tak berblog… rindu tu memang ada. Tapi, apakan daya.. Izan betul-betul tiada masa untuk blog.. bukan macam dulu... Izan sekarang sibuk dengan kerja... dan bila kat rumah pulak sibuk dengan family. Almaklumlah ahli keluarga kan dah bertambah... masing-masing perlukan perhatian... huhu..

Setiap kali pergi mana-mana atau buat apa-apa mesti nak ambik gambar dan niatnya nak update kat blog... tapi updatenya tidak jugak.. begitulah adanya tertangguh dari hari ke hari...hurmm... lepas tu lama-lama dah makin banyak makin malas pulak..hahaha...dah tak tahu cerita mana yang nak dikongsi...hadoii...

Kat bawah ni ada beberapa gambar masa kitorang cuti-cuti pusing pahang tahun lepas...haha..tahun lepas kau...!! masa cuti sekolah bulan Dec.. Saja la kan letak sini...sekurang-kurangnya kalau gambar ni hilang ada jugak kenangan dalam blog nih. Gambar budak-budak jer pun... Dah besar-besar anak ai... maknanya apa tuu... huwaa... dah tualah ai ni... 

Masa ni kebetulan daddy diorang ada outstation di kfc seluruh pahang... kebetulan budak-budak cuti sekolah... Apa lagi kitorang tumpang jelah... Walaupun penat tapi seronok jugak. 

persinggahan pertama kami masa ni kfc Karak ker Bentong...kalau tak silap

malam tu kami tidur di hotel Jelai, Temerloh

 Pelbagai ragam anak-anak sementara tunggu daddy check out... kami tidur di hotel Jelai 1 malam saja

Esoknya kami check in pula di Bukit Bendera Resort, Mentakab.

salah satu sebabnya nilah... kat Hotel Jelai takder ni...hehe... masa daddy diorang pergi kerja boring katanya... takkan nak tengok tv dan tidur saja...huhu...

Begitulah kami pada masa tu...setiap hari tinggal di tempat yang berlainan... rasa macam kaum nomad pun ada... sentiasa berpindah randah...fuuuhhh...letihh...
Destinasi seterusnya kami ke Mentakab..Jerantut...Rompin...bla..bla...bla... dan seterusnya...dah lupa dah...Izan pun tak ingat dah kalau nak ikut turutan dan destinasi terakhir... 
Brinchang, Cameron Highlands....

Nak sangat merasa sejuk suasana Cameron kann... amikk!! hehe...memang sejuk gilerr... masa tu pulak memang musim hujan..haha...terketa-ketar.

kat Cameron kami menginap di Hotel Country Lodge... harga mahal sangat masa ni maklumlah cuti sekolah dan cuti hari krismas... memang harga up giler-giler... bayangkan harga biasa tak sampai rm100 tapi masa tu kami kena dekat rm300... tutup mata dan telan air liur jelah masa bayar...gulp..! tu pun nasib baik ada 1 jer bilik kosong... kalau tak meranalah kami... masa tu pulak hampir pukul 12 malam... Tak tahu dah mana nak cari bilik kosong. Kalau ada pun tak muat untuk kami 5 beranak...huhu...
 kira cam pengalamanlah kot.. tak mau dah pergi Cameron masa cuti krismas.. Agaknya ramai sangat orang sambut krismas kat tempat sejuk kot...hehe...

dalam kereta on the way balik KL semua dah keletihan dan kepenatan... mana taknya dalam masa 1 minggu kami menjelajah seluruh ceruk Pahang... Bila ada masa nanti Izan akan update lagi tempat-tempat menarik yang kami pergi masa kat Cameron Highlands

budak-budak ajak pergi Cameron lagi... tak puas hati pergi cuma 2 hari 1 malam... samalah ai punn... teringinn...tak habis pusing-pusing lagi..

2 comments:

wisata outbound said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

Batu Adventure said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...