Friday, November 02, 2012

Muffin Suka Suki Izan

Assalamualaikum...
Malam tadi Izan selamat membuat muffin.... suka suki jer letak apa yang ada kat rumah sebab tu nama dia muffin suka suki...hehe... orang-orang kat rumah saya ni tak suka sangat makan muffin ni. Saya buat untuk kenduri aqiqah anak sedara baru. Abaikan rupa yang comot dan tak semenggah itu yer kawan-kawan. Amik gambar pun ntah apa-apa...haha...ngantuk nak tido dah masa ni... Janji rasa muffin sudahh..haha... tapiii...kalau nak rasa sama macam kenny rogers memang tak lah kann... mana yek nak cari resepi serupa itu? Izan suka betul muffin vanilla kenny rogers...

Yang ini pun ok sebenarnya... buat pun mudah... orang lain kata sedap jer... Kalau nak resepi amiklah...

 Muffin Suka suki Izan

Bahan-bahan:
4 sudu besar mentega (dicairkan)
2 cawan tepung gandum
1 cawan gula halus
1 cawan susu segar (Izan guna susu cair... susu segar yilek)
1 sudu teh baking powder  
1/2 sudu teh soda bikarbonat
1/2 sudu teh garam
1 biji telur (saiz A)
1 sudu teh esen vanilla

Hiasan
biskut chipsmore atau boleh ganti dengan biskut oreo, coklat chip dan sebagainya 

Cara-cara
1.Gaulkan kesemua bahan kering di ikuti bahan basah. kacau hingga sebati. Izan guna whisker. Nak guna garfu pun boleh, senduk pun boleh.
2.Isikan adunan tadi kedalam bekas muffin. Hias mengikut kesukaan anda.
3.Bakar selama 20minit/180C.


taktau nak keluar makan kat mana hari ni...hurmmm...


21 comments:

Ema Blog said...

bestnyer

♥ Miss Hearty ♥ said...

walaupun nama suka suki tp nampak sedap :)

iiima ❥ said...

nmpk sdp ;')

cheeze maz said...

salam ziarah.. suka akak tengok muffin suka suki ni.. kalau adik buat muffin cheese, mesti sedapkan. Jemput ke blog akak ( cheezemaz.blogspot.com) untuk lihat n komen resepi akak menggunakan serbuk cheese yg sesedap sos cheese wedge,KFC

Kesuma Angsana said...

wah tahniah nampak sedap tu

nadia said...

thank you untuk resipi ni sayanggg! :) nanti nadia boleh try. :)

ct kektus said...

nampak jadi je kak. hehee :D

ZalinZalina said...

kak ina selalu guna tepung muffin premix aje...ngelat kan..he he..

nur anis said...

cam sedap je...

MizzTina said...

kak, suke suki pun menjadi tau.. nmpk sedap pulak..

Ann Ishak said...

nampak macam geram je, nak cuba buat jugaklah

Mr. Doctor said...

Aloh silap baca pukul 1 pagi ni.. Kan dah lapo..kembang pipi ni terbayang mengunyah muffin chipsmore tu..

saiful said...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

Nur-nba said...

Janji sedap... nampak menarik muffin tu..

whitecappuccino said...

sedapnyer! tak penah buat muffin.

Cikgu Ma said...

wah...terenya....saya x pndai nk buat ni...

***lama x singgah sini =)

outbound malang said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Saat terjatuh, jangan lupa bahwa engkau pernah berdiri;Saat berduka,jangan lupa bahwa engkau pernah bahagia.Bangunlah,kamu pasti bisa.

outbound malang said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Saat terjatuh, jangan lupa bahwa engkau pernah berdiri;Saat berduka,jangan lupa bahwa engkau pernah bahagia.Bangunlah,kamu pasti bisa.

Isabel Diaz said...

TAG : http://angellovesoldier.blogspot.com/2013/01/segmen-who-is-lucky-one-by-hanna-kk.html

amer akat said...

aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...