Monday, January 20, 2014

Kenapa Freezermate?

Frezeer mate adalah nama bagi salah satu produk popular Tupperware. Sesuai dengan namanya , kegunaan utamanya ialah di dalam freezer (ruang beku) pada peti sejuk anda. Namun itu bukanlah bermakna ia tak boleh diguna ditempat lain Cuma stuktur freezer mate ini direkacipta sesuai untuk kegunaan dalam suhu beku. Freezermate mempunyai ciri2 berikut:-
 
1-Nipis dan anjal-sesuai dengan bahan yg membeku
2-Lutsinar-boleh lihat apa isinya
3-Bucunya melengkung (tidak segitepat walaupun bentuk freezermate adalah segiempat)-elak melekat dengan freezermate disebelahnya.
4-Dinding yg tak sekata, ada bahagian yg terkeluar sedikit supa ia tidak melekat antara freezer di atas dan dibawah-senang dikeluarkan dari freezer.
5-Penutup yg nipis dan senang dibuka berbanding produk yg lain yg kedap udara seperti modula mate dan one touch.
6-Nyah bau. Jika anda biasa guna freezermate anda akan perasan bahawa ia dapat menyah bau bahan yg disimpan dan tentunya anda akan jimat masa kerana tak perlu cuci freezer lagi.
 Jom kita baca testimoni pengguna yang telah menggunakan FreezerMate...
"I love FreezerMate because of its high quality, great shape and can be properly arranged in my freezer!"
 "I love my FreezerMates because it eases my cooking process by decreasing the thawing period and maintains the taste of the food."
 "Suka sangat dengan freezermate sebab fridge saya nampak kemas dan makanan yang disimpan sentiasa segar!"
 
 "I love FreezerMates as it is such a magic,made my freezer looks neat.It made my dream come true!"
 "I love freezermates sebab penyimpanan makanan menjadi lebih mudah, kemas malah makanan jauh lebih segar."
  "I Love FreezerMates because I can do my 5S "Susun, Simpan, Sentiasa, Segar Dan Sihat"
 "Dengan adanya Freezermate, makanan lebih segar, peti sejuk kelihatan kemas, bersih dan tidak berbau, kotor lagi. Terima kasih Freezermate."
"Freezermate memberi impak yang berbeza secara keseluruhannya. Makanan lebih tahan lama malah kini peti sejuk lebih bersih dan tersusun."

"I love Freezer Mate because my freezer was well organized and the freshness is locked in "  
Dengan ciri2 diatas tentunya peti sejuk anda akan berubah wajah. Bukan setakat cantik tersusun, ianya praktikal, jimat masa, tak berbau dan bergaya (elegant).

Ada juga orang tanya kenapa freezemate ni nipis macam ‘local’ plastik jer. Sebenarnya kenipisan freezermate ini mempunyai fungsi yang istimewa sesuai dengan kaedah fizik bagi sesuatu bahan yg membeku. Bila satu bahan makanan membeku maka ia akan menjadi berat ,keras dan mengembang. Cubalah anda masukkan makanan/bahan mentah dalam bekas yg keras dan simpan dalam freezer, tentu bekasnya akan terkoyak , retak atau bahan itu yang kan terkeluar dari bekasnya. Jadi freezermate direka supaya boleh mengembang sesuai dengan pengembangan bahan didalamnya.

Pastikan anda mendapat manfaat maksima dari wang yang anda belanjakan untuk freezermate. Bukan murah dan bukan mahal sangat jika dibandingkan dengan kegunaannya, ketahanannya , nilai keselamatan dan jaminan seumur hidup. Plastik yg digunakan untuk freezermate semestinya bermutu tinggi dan tidak akan meresapkan kimia ke dalam bahan makanan yg disimpan didalamnya. Dengan keadaan pencemaran alam yg semakin berbahaya, inilah masanya kita fikir apa yg baik untuk diri dan keluarga. Jika kita mampu elakkan dari menyimpan makanan dalam plastic berkimia (PET) dan elakkan diri dari bahayanya.

Demonstrasi freezermate menunjukkan bahan yg disimpan dalam freezermate mampu mengekalkan stuktur yg sama sepertimana ia mula dimasukkan. Anda boleh buat ujikaji sendiri dengan memasukkan daging segar yg dibeli pada masa yg sama dalam dua bekas, satu dalam freezermate dan satu lagi dibungkus dalam plastik biasa. Selepas 2 minggu anda akan lihat perbezaan, lepas sebulan lebih banyak perbezaan.Tahniah kpd mereka yg sudah menempah freezermate bulan ini. 
Berminat?? contact Izan 017-3120116
Kegunaan utama-di ruangan dingin beku dalam peti sejuk. Kegunaan lain juga boleh diamalkan tetapi frezermate tidak kedap udara. Jadi jika anda masukkan biskut dalam frezermate, tentulah lemau..sendiri mau ingat..

Kelebihan freezemate:

1-Frost faster defrost faster. Cepat beku, cepat cair. Jadi makanan spt ikan , daging, ayam,sotong, udang, ketam dll akan tersimpan baik dengan cepat dan selamat.

2-Bahan plastiknya lembut dan mudah lentur. Oleh itu ia mengembang mengikut saiz bahan.Ini mengelak dari retak atau pecah.(kecuali jika ia jatuh)

3-Plastik lutsinar memudahkan kita melihat isi kandungan.Tidaklah tercari2 dan tersalah ambil bahan yg nak dimasak.

4-Saiz yang boleh diatursuaikan dengan mudah dan kemas teratur dalam ruangan dinginbeku.Saiz nampak kecil ttp dapat muatkan jumlah bahan yg banyak.


5-Jaminan sepanjang hayat, bermakna ia pelaburan yg bijak.

Tips penggunaan frezeemate:


1-Simpan freezermate kosong dalam freezer, supaya bila sampai masa ianya diguna, makanan akan lebih cepat beku.

2-Pindahkan freezermate ke petisejuk (fridge-bhgn bawah) beberapa jam sebelum masak supaya ianya cair secara beransur-ansur.

3- Lalukan air keseluruhan badan tupperware (freezermate) sebelum membukanya.

4-Gunakan semaksima mungkin. jika bekas kosong masukkan air dan boleh gunakan sebagai ketulan ais batu.
 

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...